Tyrkiet

8 dage i august 2006


Foto album
Undervandsfoto

Vi købte en almindelig charterrejse til Tyrkiet med Apollo Rejser og valgte at bo i Kas fordi vi foretrækker at bo i små byer.

Fakta om Tyrkiet: Tyrkiet ligger både i Europa og i Asien, adskilt af Bosporus strædet, der forbinder Middelhavet og Sortehavet. Vest for Tyrkiet finder man Bulgarien og Grækenland. Mod øst ligger Georgien, Armeien og Iran. Mod nord Sortehavet og mod syd Syrien og Irak. Flyvetid: Vi fløj med SAS fra Billund til Dalaman. Flyvetid ca. 3½ time. Derfra 3 timers kørsel til Kas, hvor vi boede.

 Afstande: Største afstand nord-syd er ca. 600 km og øst-vest ca. 1.400 km.

Areal: 780.580 km2, altså 18 gange Danmarks størrelse.

Tidsforskel: Tyrkiet er 1 time foran for Danmark.

Valuta: 1 Lira = ca. 4 kroner  (14.10.2006).

Klima: Maj til september er det varmt, helt op til 34 °C. Men også foråret og oktober byder på dejligt vejr efter vores nordlige opfattelse.


Udflugter:

Vi lejede en bil og kørte en tur langs med kysten mod øst og ind i baglandet. Vi kom forbi Skt. Nikolaos´ grav, som ikke var særlig spændende. Men tag tid til at besøge klippehulebyen Myra. Og kom tidligt, gerne så snart de åbner, ved otte-tiden. Det er virkelig storslået og har en helt særlig stemning, når man kan opleve det, næsten alene. Middelhavslandene er oversået med romerske ruiner som ikke allesammen er særlig spændende. Men de der ligger sammen med hulebyen i Myra er velbevarede og et besøg værd ! Da vi kørte derfra ved ti-tiden begyndte de store udflugtsbusser at ankomme, og det tager noget af charmen.

 

 

 

 

 

Vi tog på en enkelt udflugt, med båd til Kekova, en by der er sunket i havet. Båden var udstyret med vinduer i bunden, så man kunne se ned i vandet. Den sunkne by er temmelig opreklameret og det var ikke meget man kunne se nede i vandet. Men båden var dejlig og de steder vi kunne svømme var fantastiske. Vandet er varmt og klart, så tag maske og svømmefødder med hvis du kan lide at snorkle. På den måde blev det en herlig tur.

Se undervandsfoto her.