Bag kameraet


Kontakt mig her for kommentarer til min sideJeg har fotograferet med spejlreflekskamera siden 1978.
Siden 2005 har jeg brugt digitalt udstyr.

I dag består udstyret af:
Kameraer:
   Pentax K3
   Pentax K7
Optik:
   Pentax 10-17 mm, 3.5-4.5
   Pentax 16-50 mm, f/2.8
   Pentax 200 mm, f/2.8
   Pentax rear coverter 1.4

Det gamle Sigma 18-125 mm, f/3.5-5.6 kan nu stå klar med makrolinser som beskrevet nedenfor.
Pentax 10-17 mm linsen bliver også kaldet for et "Fish-eye" optik, da vidvinkeleffekten er ret voldsom.
Se nogle eksempler ved at klikke på de små billeder nedenfor til højre.

                        

                                     

Ind imellem tager jeg billeder jeg specielt godt kan lide, men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge dem til. Nu vil jeg vise dem her. De har ikke nødvendigvis nogen sammenhæng andet end netop, at jeg selv er glad for dem. Så se dem og tag dem for det de er; Fotos:

Billeder af skovspurve taget ved et af foderstederne i haven. Jeg har prøvet at tage billederne ved kort lukkertid for at fryse situationerne. Det er ikke den højeste kvalitet, men det viser tydeligt dramatikken omkring foderstedet med kamp om rangorden mellem fuglene.

En lille video på ca. 70 sekunder, med spurve omkring foderstedet. Temaet er det samme som ovenfor men videon indeholder ca. 140 still-billeder som bliver vist med ½ sekund pr. billede.


Makrofoto har interesseret mig i mange år. Digitalfotografering giver gode muligheder her, fordi man kan tage mange billeder uden at det koster ekstra. Desuden har man sit eget mørkekammer i form af billedbehandlingsprogrammer. Jeg kan anbefale brugen af forsatslinser da de er billige sammenlignet med et godt makroobjektiv. Linserne på billedet kan kombineres så det forstærker effekten - altså nærgrænsen.

 

 

Opstillede fotos interesserer mig ikke som sådan, men jeg bruger det professionelt. Et studie behøves ikke at være dyrt.
 Klik på billedet af den 10 cm høje Shiva-figur og se det færdige billede.

 

 

 

 

Vi har købt et kamera mere, så vi begge to kan fotografere. Det er jo ikke sikkert jeg kan nå at få alle de gode situationer.

Canon G11 opfylder vores krav om billedkvalitet. Det kan tage billeder som et compact kamera men det har også avancerede indstillinger. Og man kan have det i lommen. Alle billeder fra sommeren på Årets gang 2010 er taget med dette kamera. Skærmen kan vendes i alle retninger.

Fotografering under vand er en spændende oplevelse. Det lille Olympus kamera, TG810 (som afløser Olympus 720W), er vandtæt ned til 10 meters dybde. Det rækker til at tage billeder når man snorkler. Og så har det indbygget GPS. Det er specielt interessant når vi rejser til områder hvor der hverken er veje eller skilte til at vise hvor vi befinder os.
Der er eksempler fra Tyrkiet , Egypten og Galapagos.
Til lydsiden har jeg en lille prof lydoptager, Zoom H4, som jeg bruger til at optage baggrundslyd til blandt andet diasshow.

Klik på billedet af jazzmusikerne for at høre eksempel på lyd optaget i MP3-format, på torvet i Esbjerg (474 kb).