Holland, Amsterdam

5 dage i juli 2012


Foto album


Jeg går ud fra de fleste der rammer denne side kender Holland og Amsterdam, så derfor vil jeg springe den sædvanlige indledning over og kun nævne de her få fakta:

 

 

 

Amsterdam er et herligt sted at besøge selv for nogle få dage eller en forlænget weekend. Og det tager jo ingen tid at komme dertil fra Billund - kun lidt over en times flyvning. Den første afgang er tidligt om morgenen, så man kan være hvor som helst i Amsterdam før frokost.

Vi har valgt at bo på NH Doelen, da jeg kender hotel-kæden fra tidligere besøg, bare ikke lige det her hotel. Det bedste man kan sige om det er at det ligger dejligt centralt. Og det er rigtig godt ! Men ellers er hotellet noget møg. Først fik vi ikke det værelse vi havde bestilt og da vi dagen efter fik det værelse vi skulle have var det så varmt at det var vanskeligt at sove. Forklaringen er at der går en masse varmerør gennem væggene. Der er planer om at indbygge air condition. Men vi kan altså ikke anbefale det.

Men besøget i Amsrterdam var i øvrigt fantastisk ! Vi gik tur i gaderne og shoppede, besøgte museer og spiste gode middage. Selv om Amsterdam er meget mindre end København virker udbudet af restauranter meget større. Vi er specielt begejstrede for stemningen på Rembrandt Plein.

Afstandende er små i Amsterdam bymidte og man kan gå til alting. Se kort over Amsterdam centrum.

Museer; Vi besøgte Rembrand Museet og vores store forventninger blev til fulde indfriet.
Det kan kraftigt anbefales at købe og printe billetter over nettet hjemmefra,
så man slipper for den meget lange kø. Og sørg for at være der når museet åbner !

Indkøb; Der er mange gode indkøbssteder i byen, både indendørs og udendørs. Der er flere store indkøbscentre med alt hver høre sig til af mærkevarer.    vi synes de smø sidegadebutikker og de åbne markeder, som for eksempel De Pijp, er de mest spændende.

Også den botaniske have er et besøg værd. Den syner ikke af meget men overrasker nå man kommer indenfor. Specielt deres tropiske hus er flot og større end man regner med. Stemningen fra Amazonas er godt ramt.

God fornøjelse.